[掲示板に戻る] [一覧表示に戻る] [新着表示に戻る] [ツリー表示に戻る] []  [前画面に戻る]

☆babyxbaby TOP > ☆離 乳食レシピ > ゴックン期5〜6ヵ月 > モグモグ期7〜8ヵ月 > カミカミ期9〜11ヵ月 > パクパク期12〜18ヵ月 >キャラ弁レシピ

離乳食bbs レシピ・食材相談etc

- 記事No. 302 の全体表示です。返信フォームから返信出来ます。 -
Nike Shox O Leven Mens - Nike Shox O Leven Mens 2014/10/23(Thu) 20:23 No.302

【親記事】
Nike Shox O Leven Mens
Nike Shox O Leven Mens : 2014/10/23(Thu) 20:23 No.302
 HomePage
年齢:(未入力)

Makhruh lah! Semua melompat ke arah katil.Selepas mengambil wudhuk, Mungkin cuma khayalan aku.Dan apabila masuk hari yang ke-7 . Aku mula mengerti.Dia terus tidur. Tepat jam 12.Alisya tak ada sesiapa kecuali neneknya.Mata letak dekat mana?”Terjegil matanya menghamburkan kemarahanAlisya tertunduk-tunduk memohon maaf“Maaf encikMaafMaaf”Alisya dah gelabarTahap ketakutan tak mampu nak bendungTahap tera sudahOrang ramai turut menyaksikan adengan itu“Apa maafmaafOrang lain pun nak ambil jemaah gakYou tak sabar sangat kenapa hah”Lelaki itu membetul-betulkan kot hitamnya yang hampir melurut ke bawahSakit lengannya akibat pelanggaran tadiKotnya yang disangkutkan di lengan pun sudah serabaiMulutnya tak henti-henti mengomelkan AlisyaTiba-tiba satu suara memanggil namanyaAlisya ditinggalkan terkebil-kebil sekejap“Nenek”Qalif lantas memeluk neneknyaHampir tiga minggu tidak bersuaRindu pula pada neneknyaNeneknya mengucup pipi Qalif cucu kesayangannya“Kenapa LifKamu bergaduh ke”Neneknya cuba menebakQalif berpura-pura menggelengWajah Alisya yang ditinggalkan segera ingin ditolehAitLesap sudahQalif terpandangkan Alisya sedang tergelak bersama seorang perempuan tuaSebaya neneknya kotNenek Qalif turut memandang arah yang sama kemudian dia menepak ke arah dua orang wanita ituQalif terpinga-pingaNak tak nak diikut jua langkah neneknya“Awani ke cucu yang kamu cerita tuOwhda besar budaknyaManis pulak tuBoleh la kita berbisan lepas niTunang kejap pastu nikah terus”Alisya dan Qalif sudah mati kutuTidak faham apa yang ingin disampaikan dua wanita berusia ituNenek Alisya tersenyum sahaja mendengar kenyataan itu@@@@@@@@@@“Soaku nak tidur mana ni”Qalif bertanya kepada Alisya pada malam pertama merekaTiada suite hotel dan tiada air-cond yang menyejukkan bilik peraduan merekaHanya berbekalkan bayu malam sahajaQalif sudah bermuka kelatDah la bilik sekangkang kerakatil half king size plus bunyi hidup segan mati tak mahuLangsir pun bercorak garfieldHuh macam budak-budakQalif memerhatikan lagi bilik ituHabis dah tak ada benda nak buatBaharu jam 9 malam neneknya dan nenek Alisya suruh masuk ke bilik tidur merekaApa nak buat awal-awal cam niKalau perempuan yang siang tadi dia nikah tu pilihan sendiri boleh la nak share apa-apa benda buat chit-chatDi satu sudut tersorok meja study AlisyaDia menapak ke arah meje ituAlisya yang duduk di birai katilnya hanya memerhati“PERTINANaib pengerusiNot bad”Qalif membaca nametag yang terselit dicelah-celah susunan buku-buku tebal Alisya“Socerita la pasal education kauAku nak dengar”Qalif melabuhkan punggung di kerusi belajar meje ituTangannya tidak berhenti membelek-belek buku-buku AlisyaSesekali matanya melabuhkan ke arah frem-frem Alisya di atas meja ituAlisya tersenyum riang di dalam foto itu“Awak nak tahu apa”Alisya menyoal lembutKepala yang masih bertudung digaru-garu perlahanBiarlah apabila Ahmad Qalif benar-benar mahu menerima dirinya akan ditayangkan mahkotanya ituBuat masa sekarang tak kot“Anything yang patut aku tahuNanti kalau nenek buat background research aku tak la terkebil-kebil”Alisya hanya mengangguk“Nama penuh saya Nurul Alisya Binti Takuya AbdullahMakanan kegemaran tolak batu dengan kayu serta tahi plus benda-benda haram rejectlakanHeheheMinuman bukan air hujan dan air daripada Indah water tanpa tapisanCurrently living with nenekMama meninggal sebab breast cancer”“Nama kau aku dah tahuKalau tak depan tok kadi tadi aku tak payah hafalMama die sebab kanser payudaraHabis kau tak kena”Bersahaja Qalif bertanyaAlisya sudah terjerit kecil“Apa awak niSaya tak pernah dengar lagi penyakit tu berjangkit”“Lagi”Qalif sengaja mahu mengenakan Alisya tadiManalah tahu yang budak ni akal pendek hehehe“Saya belajar sampai tingkatan enam jeSelepas tukeje untuk sara nenek”“Kau ambil kos apa dulu”Macam menarik lak tu pasai Qalif nak ambil port“Saya dapat tawaran Sains Tulen pastu tolak ambil Art”“KenapaOtak kau dah tepu nak belajar sains ke”Qalif main belasah je bila cakap“Kalau ada pilihan nak je saya belajar tapi costly la awakSaya dulu pun keje sambil belajarDuit nenek yang ada pun buat rawat sakit arwah mamaBuku-buku semua tebal dan mahalNi pun Sastera saya ambil sebab anak Mak Limah depan tu ada bukunyaJadi boleh la saya pinjamKalau tak saya sampai SPM je”“Kalau kau ditawarkan form sixSPM kau mesti baguskanDapat berapa dulu”Ni la soal maut yang ingin ditanya Qalif pada isterinya itu“Cuba awak bukak laci kanan bawah sekali nanti awak nampak slip saya”Alisya mengeluh kecilKesal memikirkan hidupnyaQalif mengikut arahan Alisya ituDikembur isi laci yang dimaksudkanApabila terpandangkan benda yang dicari terkejut bukan kepalang hatinyaMulut dah ternganga“Kenapa tak sambung belajarKau ada potensi”Qalif agak kecewa dengan telahannya mengenai result SPM AlisyaNak juga dia gelak kalau keputusan boleh buat sarung nangka slip tuTapi straight A??s daaa“Everything need moneyLike I said beforeSaya rasa dengan bekerja sahaja saya mampu balas jasa nenek jaga saya”“Ceteknya fikiran kau”Slumber je Qalif mengutuk isterinyaResume holder jenama Campap itu dibelek pula“Saya ada mohon Baitulmal dan dapat biasiswa tapi tak cukupNenek pula kata tak mahu saya kerjaDia kata hidup di menara gading semua memerlukan duit”Alisya sudah bersila di atas katilnya“Kau ke nenek yang nak belajar”Qalif sound direct pada isterinyaAlisya sudah berkerut mukanyaNak kenakan orang nombor satu dia niOh lupa pulakDiakan peguam bela yang berdedikasiSungguh ke dedikasinya huuu“Kau johan bahas ala parlimen then sekaligus dapat title pembahas terbaikHmm johan pidato Bahasa Melayu dan EnglishKenapa sampai daerah je”Qalif menjuihkan bibirnyaAlisya mengeluh“Time nak lawan pergi negeri tu mama masuk hospitalCikgu kata tempat saya ganti orang lainSedih jugakTapi mama lebih utama”“Kau asyik cerita mama jePapa kau pulak apa cerita”Qalif telah terkesan wajah Alisya sayu tiba-tibaAku ada cakap salah keTadi boleh je dia jawabAku kutuk-kutuk pun dia senyap saje“Papa berpisah dengan mama lepas dapat tahu mama ada sakit cancerNtah la may be dia rasa burden nak jaga mama nantiKena hantar pergi kemoLast saya tahupapa dah balik JepunNegara asal dia”Patut ler muka budak ni macam mix sikitOwh rupanya papa orang JepunPadan la mata agak-agak sepet sikitHmm kulit putih melepakOtak genius“Okey la kita tutup ceritaAku dah ngantuk niNak aku tidur mana”Qalif menguap tetapi matanya tajam memandang alis Alisya yang tersipu-sipu itu“Kalau awak tak kisahtidur la sebelah sayaSorry awakKatil saya dah lamaBilik pun kurang selesa”Alisya bangun daripada silanya“Alah kau nak malu apaDengan bilik ni kau banyak study then berjayaSo apa salahnya aku tumpang tidur siniKalau katil tak muat kau bagi aku bantal dan selimutAku baring atas ambal kau ni je”“AwakShiannyaSaya bagi toto sekalilah”Alisya membentangkan toto lapuknyaTerbersin-bersin Qalif baring atas tuAlmaklumlah lama tak berpenghuniAlisya hanya tertawa dalam hati@@@@@@@@@@“Awaksaya nak minta sesuatu dengan awak boleh tak”Alisya dan Qalif sedang menjamu makan malamnya di rumah mereka di Taman Nong ChikJohorRumah separa banglo itu kadangkala sunyi mengalahkan rumah hantu“Saya nak kerja balik laawakSaya boring dekat rumah tak ada benda nak buat”Qalif terus terbehenti suapannyaNi yang pantangBab ni la“Tak cukup ke apa yang saya bagi ni”Qalif masih boleh berdiplomasi“Bukan macam tuawakYou knowno jobs makes jack as a dull boyTu la yang saya rasa sekarangAsyik tengok cd korea je nanti lama-lama jadi buta mata saya”Tergelak Qalif mendengar kata-kata Alisya“Kata dulu hero-hero dia handsome and machoSekarang ke mana pujian tuDah lekat kat aku ke”Alisya berkerut dahiMuka naik panasGeram dikutuk begituQalif sudah gelak sakan akan isterinya“Awak kalau kerja banyak client wanita tak”Spontan Alisya tanyaQalif hanya mengangguk“Ada diaorang puji kata awak handsome”Qalif mengiyakan lagi“Berapa ramai”Alisya bertanya lagiQalif tidak mengetahui bahawa isterinya akan payback kepadanya“NtahTak kira pulakTapi first time jumpa client wanita mesti ada je nak main mataKau tak jeles ke”“JelesTak ada dalam kamus hidup saya okey”Tersedak-sedak Qalif apabila dibalas sedas oleh isterinyaKali ni dia memang terkena@@@@@@@@@@“Isya”Pertama kali Qalif memanggil nama manja isterinyaSemenjak dua bulan mereka hidup bersamaDipanggil lagi tapi tiada sahutanDi lihat pula ke dalam bilik tidur AlisyaOppssmereka juga memerlukan ruang untuk serasi jadi mereka duduk bilik asing-asing“La petang-petang cam gini tidur pula dia”Kepala Qalif terjegul di dalam bilik tidur AlisyaDia menapak ke arah Alisya yang terbaring tanpa hijab di kepalaHmm panjang jugak rambut isteri aku niPerang-perang ikalQalif ingin mengejutkan Alisya tetapi dia tidak lepas memandang mahkota Alisya yang tidak pernah ditayang kepadanyaAlisya sungguh berjaga-jaga“Isyabangun laAku ada present untuk kau”Tangan Alisya digoyang-goyangkanPanasnya tanganDemam keQalif mendaratkan tapak tangannya di atas dahi AlisyaMak ai panasnya“IsyaIsyakau demam niJom pergi klinik”Alisya separa sedarDia tergeleng-gelengDia bersuara pelahanQalif mendekatkan telinganya kepada mulut isterinya agar jelas apa yang ingin disampaikan“Saya okeyTadi dah telan paracethamolAwak tolong saya ambil tudung sayaTak manis awak tengok saya macam ni”Alisya masih terbaring di katil empuknyaDia berasa malu Qalif melihatnya begitu“Tak perlu IsyaAwakkan isteri sayaTak ada apa yang boleh halang untuk saya melihat harta perhiasan awakAwak menjaganya dengan baikSaya minta maaf IsyaSaya culas akan tanggungjawab saya pada awakSaya nak bagi awak kejutan alih-alih awak pula bagi dekat sayaShian awak demam”Alisya bersyukur bahawa penantiannya selama ini membuahkan hasilQalif pun sedar akan kesilapannya mendustakan kehadiran Alisya dalam hidupnyaAlisya sedar bahawa dialah tulang rusuk kiri Qalif yang telah lama terpendam dalam pencarian“Abang nak hadiahkan apa pada Isya”Tersipu-sipu Alisya menggunakan gelaran ituBiar lah sampai dua bulan pun dia sanggup tunggu untuk mengucapkannyaQalif yang meletakkan tuala basah ke atas dahi isterinya terkakuDia kemudian merebahkan diri di atas tilam milik AlisyaBerkongsi selimut yang samaKehangatan yang samaAlisya mula pelikDia berasa sedikit malu akan kehadiran suaminya sebegituKalau ye pun bagilah hint duluQalif merapatkan dirinya pada AlisyaMereka kini berkongsi bantal pulaAlisya tak sanggup mahu menoleh memandang wajah Qalif yang beberapa sentimeter darinyaDarah sudah menyerbu ke muka pabila tangan Qalif sudah menarik kepala Alisya supaya di alas tangannya“Cuba Isya panggil lagi sayangAbang kempunan nak dengar dalam dua bulan ni”Alisya pelik akan ucapan suaminya“KempunanMeaning”Alisya menoleh kepada Qalif tanpa diduga hidungnya tercecah hidung QalifTergelak kecil QalifAlisya pula malu-maluJangan la kacau sayaSaya demam ni“Abang tunggu sayang dah lama tauNenek yang suruh abang bagi masa dekat sayangNenek-nenek kita kata awak tu muda lagiBaharu 23 tahun jadi jangan kacau awak nak bina keyakinanAbang pun sabarlah menunggu sampai sayang bagi hint cam giniSudi terima abang seadanyaOh yakenapa sayang tak cuba melawan masa abang baran dekat airport masa dulu-dulu tu”“Macam mana nak lawan kalau abang dah berjaya jadi cinta dalam diam IsyaIsya sayang abang masa mulut becok abang ni kutuk-kutuk dekat IsyaOppa saranghae”“Amboikorea mari hehehe love you toosayangHmm nak tahu abang belikan Isya apa petang ni”“Apa” “Abang beli lap topNanti Isya boleh menulisTak kira apa-apa transaksi pun yang penting Isya tak boring”“OppaKamsahamnidaSaranghae”Alisya memeluk pinggang suaminya tanpa lepasQalif menciumi dahi panas Alisya yang telah terjatuh tuala demahanMudah-mudahan cinta yang disemai dalam lindungan Allahp/s:ni cerpen pertamakalau best beri la komen kalau tak best simpan sorang2 ok hehehesaya budak baharu belajar [返信]
[修正]
[削除]


返信フォーム
お名前
タイトル
メッセージ
URL
暗証キー (英数字で8文字以内)
文字色
年齢  
クッキー クッキー情報を記録しない
プレビュー 投稿を確認する
投稿後このスレッドに戻る

修正・削除
NO: PASS:

[標準/一覧/新着/ツリー]  []